solskyddsfaktor-mary-kay

Skydda och vårda din hud i sommar och sol!

In Hudvård by Vildkraft0 Comments

JUST NU: Sommarerbjudande på SPF30, SPF50 och After Sun! Gäller dig som redan är kund hos mig idag eller inte redan har en fristående hudvårdskonsult! Kontakta mig på anna@beautifullife.se eller 0708-457008 så berättar jag mer! Alternativt fyll i formuläret längst ner på sidan.

 

I det här inlägget vill jag dela med mig av lite tips för att skydda och vårda din hud i sommar. Jag rekommenderar att både skydda den med bra solskyddskräm och vårda den innan och efter solexponering så att du tillgodogör dig fukt och får en jämn och fin sommarfärg!

Jag har under några veckor delat med mig av mina tips på Instagram under #beautifulsolskydd om du vill kika in där!

Steg 1 – Vårda din hud inför solexponering

Om du vet att du kommer utsätta dig för sol en dag så är första steget att göra några förberedelser dagen innan. Förberedelserna kommer göra att din hud tar åt sig vårdande fukt bättre och du kommer få en mer jämn solbränna!

Om du har tillgång till ett badkar så ta gärna ett bad och ligg i badet tills vattnet svalnar. Då kommer huden kunna slurpa i sig som allra mest av vattnet och återfukta sig själv. Om du inte har tid att ligga i badet så länge så kan du avsluta badet med att duscha lite svalare. I övrigt, följ stegen nedan.

Kvällen innan du ska exponera dig för sol så använd någon form av skrubb i duschen/badet. Skrubben gör att du får bort döda hudceller. De döda hudcellerna hindrar huden att ta åt sig av till exempel lotion och kan leda till att din solbränna blir flammig.

Tvätta dig med din vanliga duschkräm och skrubba sedan huden med en skrubbkräm och en skrubbvante om du har. Var snäll mot din hud när du skrubbar, använd mjuka rörelser och skrubba aldrig huden så hårt att den blir röd. Skölj av huden, gärna med lite svalare vatten så att porerna stängs.

Torka dig lätt torr med en handduk och smörj in kroppen noggrant  med en kroppslotion. Efter duschen/badet är huden som mest mottaglig för fukt.

skydda-och-varda-din-hud

Lyxigt kroppsset som jag säljer med både body wash, buffing cream (skrubb) och hydrating lotion!

Steg 2 – skydda din hud under solning

Dagen när det är dags för att sola så smörjer du in kroppen med en bra solskyddsfaktor innan du går ut i solen. Fyll på med solkräm under dagen och efter att du badat.

Välj en solskyddsfaktor med hög SPF, speciellt i början och även på våren. Du skyddar din hud mot skadliga UV-strålar och din fräscha sommarfärg kommer hålla bättre om du bygger upp den sakta.

solskyddsfaktor-mary-kay

Dessa solskyddskrämer säljer jag och de finns i SPF30 och SPF50. De går in snabbt i huden och gör den len och återfuktad. Håller i upp till 80 minuters badande. Skyddar mot både UVA- & UVB-strålar.

Steg 3 – återfukta huden efter solexponering

Efter en dag i solen är det lätt att huden känns lite öm och uttorkad. Unna dig därför en återfuktande After-Sun, även om du inte upplever att du bränt dig. En After-Sun gör att du kan få njuta av en sval, len och uppfriskande känsla på huden!

Tänk på att fylla på med vatten under dagen och efter en dag i solen! Gör susen för både hud och ork!

mary-kay-after-sun

Denna After-sun Gel återställer fuktbalansen och känns härligt sval och välgörande efter en dag i solen!

Vill du veta mer om mina hudvårdsprodukter och hur du kan köpa dem? Klicka här eller maila mig på anna@beautifullife.se så berättar jag mer!

För mer information om mitt sommarerbjudande, fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig inom kort:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Leave a Comment